’’Serielle fortællinger’’ udbudt på SDU for andet år i træk

Odense,  12. september 2022

Vi er glade af at kunne fortælle, at faget “Serielle fortællinger” nu for andet år i træk er tilgængeligt for studerende på SDU. Med Bo Kampmann Walther og Lene Heiselberg ved roret, tilbyder kurset en unik, tværfakultær platform, hvor studerende får mulighed for at tackle rigtige udfordringer i mediebranchen.

Faget udmærker sig på flere unikke måder. For det første er der indgået værdifulde partnerskaber med aktører i mediebranchen, herunder TV 2 Fiktion, TV 2 Fyn, Radio4, og Nordisk Film. Dette giver studerende en enestående chance for at arbejde tæt sammen med branchen på aktuelle problemstillinger direkte fra den virkelige verden. For det andet tilbyder faget en tværfakultær tilgang. Her mødes studerende fra forskellige discipliner og samarbejder i et tværfagligt miljø med det formål at løse udfordringer i medielandskabet. Endelig er faget struktureret med en målrettet tilgang til at omsætte branchens “pains” til “gains”. Understøttet af solid akademisk viden om serielle fortællinger, fokuserer kurset på at omdanne de aktuelle udfordringer i mediebranchen til konkrete løsninger.

Nytænkende eksamensform

Glem alt om den klassiske Q and A eksamen. De studerende præsenterer deres serielle formater til en relevant brancherepræsentant i en pitch-session. Dette skaber en eksamensoplevelse, der simulerer de virkelige pitchrunder i mediebranchen, hvilket giver de studerende værdifuld praktisk erfaring.

Spændende brancheprojekter

  • TV 2 Fyn ønsker at fokusere på longform nyheder og aktualitetsformater til streaming.
  •  TV 2 Fiktion arbejder på en ny julekalender og vil gerne fastholde deres unge publikum.
  •  Radio4 planlægger en podcast om en uopklaret voldtægtssag og søger metoder til at engagere et yngre publikum.
  • Nordisk Film søger et nyt reality-format, der rammer 20-30-årige mænd.

Vi glæder os til at præsentere en række innovative løsninger og idéer fra de studerende. Følg med her på hjemmesiden for at få et indblik i semesterets afsluttende pitch-sessioner!