Glædelig jul og godt nytår fra Media City Odense

Odense,  21. december 2023

Når vi ser tilbage på 2023, har det igen været et indholdsrigt år for Media City Odense. Klyngen har for alvor været i gang i 3 år, og hvilke 3 år – med 2023 som ingen undtagelse. Sammen har vi skabt et år fyldt med innovation, samarbejde og fællesskab, der er afgørende for vores fortsatte mission: At være Danmarks mest nytænkende og værdiskabende medietechklynge.

Som altid har vi samlet nogle af højdepunkterne for 2023:

MCO Academy – efteruddannelse vi skaber sammen

I hjertet af MCOs stræben efter konstant fornyelse og faglig udvikling står MCO Academy. I 2023 har vi set de forskellige efteruddannelsesinitiativer vokse og styrke de bånd, der forener os. Fra Broadcast til IT, fra AI-kurser til lederudvikling – hver workshop og kursus har været et bevis på vores kollektive ånd, der er med til at drive klyngen. En stor tak til alle, der har investeret tid og energi i MCO Academy. Vi ser frem til at udbygge de forskellige tilbud og lancere nye uddannelsesforløb i 2024.

Vækst gennem nye partnerskaber og medlemmer

Vores fællesskab er vokset med nye partnerskaber og medlemmer. Velkommen til Albani, Fynske Bank og Odense Boldklub – klyngens nye partnere – der udvider vores horisont og åbner dørene til et kreativt og innovativt økosystem. Vores nye medlemmer, herunder Minitech, TV 2 Nord, Forsstrøm, Innovazion, Danmon Group og NoTicket, har allerede sat deres præg, og vi ser frem til at byde endnu flere medlemmer og partnere velkommen i det nye år.

MCO MediaTech Festival – Vores fyrtårnsevent

Vi åbnede igen dørene til MCO MediaTech Festival i foråret, som for andet år i træk blev en kæmpe succes. Vi omdannede G.A.S.A. til et fantastisk mødested med deltagere fra hele verden og virksomheder som LEGO, BBC og mange flere bidrog med værdifulde indsigter. Vi glæder os til endnu en fantastisk festival den 19.-21 marts 2024. Den 19. marts er en dedikeret ‘Media Tech Innovation Day’, hvor vi vil dykke ned i de nyeste projekter og innovative produkter inden for medieteknologi, der sætter scenen for de følgende dages oplæg, diskussioner og hands-on oplevelser. Du kan få adgang til det hele ved at købe din billet her, hvor du lige nu sparer 20% på EARLY BIRD.

AI-netværk i MCO

Vi har i MCO-regi igangsat en arbejdsgruppe for at etablerer et AI-netværk i klyngen. Mere om det i 2024.

En tid til forandring – Tak til Anne Dyrehauge

2023 har også markeret en tid for forandring. Efter tre år takker Anne Dyrehauge af som direktør for MCO. Annes vision og lederskab har været afgørende for MCO’s succes, og vi ønsker hende alt det bedste i hendes videre karriere. Vi ser frem til at byde velkommen til en ny direktør i 2024.

Året har desuden budt på et væld af arrangementer i MCO-regi i samarbejde med vores mange partnere, f.eks.:

• Faget Serielle fortællinger på SDU blev for andet år i træk kickstartet med TV 2 Fiktion, Radio4, TV 2 Fyn og Nordisk Film. Faget afsluttes med pitch-eksamen d. 8 januar.

  • 2 x morgenmøder i Odense – den ene om mediehåndtering med Karin Cruz Forsstrøm og den anden om AI I PRAKSIS: FRA BUZZWORDS TIL VIRKELIGHED i samarbejde med Nørgård Mikkelsen.
  • AI Workshop med fokus på AI og fremtidens journalistik i samarbejde med JFM og Digital Democracy Centre (DDC) med projektet ‘AI in the newsroom’.
  • Og ikke mindst 3 x fredagsbar på Anarkist i samarbejde med Albani, TV 2 Fyn, JFM og TV 2 Danmark.

Tak til alle medlemmer, partnere og venner af huset for en fantastik indsats i 2023. Vi er fyldt med forventning om nye samarbejdsprojekter, medlemmer og events i 2024. Men først og fremmest ønsker vi alle en glædelig jul og et lykkebringende nytår.

Varme hilsner fra direktør Anne Dyrehauge og hele MCO-teamet