MEDIEVIRKSOMHEDER PÅ TVÆRS AF DANMARK SKABER NY FORM FOR EFTERUDDANNELSE I MCO ACADEMY

Odense,  14. marts 2023

MCO Academy er en ny satsning inden for efteruddannelse og opkvalificering, der skaber målrettet og praksisnær efteruddannelse og opkvalificering til medie- og techbranchen. Bag MCO Academy står Danmarks første medietech-klynge Media City Odense.

Media City Odense søsætter MCO Academy med kurser indenfor TV, IT, CLOUD og medienetværk målrettet produktions- og supportteknikere i branchen. De første forløb er klar til afvikling i april og maj og er skabt i samarbejde med TV 2 Danmark, NEP Denmark, DR, TV 2 Regionerne, Minitech og Danmon. De omtalte virksomheder har været med fra starten, og det er deres behov, der har været med til at føde idéen om MCO Academy.

– Det er unikt, at vi kan samle så mange forskellige virksomheder fra branchen og arbejde tæt sammen om konkrete uddannelsesforløb. Alle har lagt en masse energi, tid og ressourcer i at få det her til at lykkes, så det er fantastisk nu at kunne udbyde de første forløb, siger Anne Dyrehauge, der er direktør i Media City Odense.

Projektet startede for halvandet år siden, da Media City Odense samlede parterne for første gang til en workshop, der blev initieret af afdelingschef, Klaus Bøgeholdt fra TV 2 Danmark. Han stod med en konkret udfordring med at skaffe nye folk til stationens support og produktionsfunktioner, og mange af de andre medievirksomheder stod med præcis samme udfordring.

– Det har været en udfordring for os i længere tid at rekruttere nye medarbejdere med de rette kompetencer til support- og produktionsområdet. Vi står midt i et stort teknologiskifte, hvilket betyder at de kompetencer, som vi har brug for, både skal favne broadcast- og IT-teknologi. Og derfor er der behov for på en hurtig, effektiv og målrettet måde at efteruddanne og opkvalificere de medarbejdere, som endnu ikke favner begge teknologiområder. Media City Odense har været en afgørende driver i det her projekt, og jeg er pavestolt over, at vi nu er klar til at præsentere de første efteruddannelsesforløb. Det er en stor bedrift, og samarbejdet med de øvrige medievirksomheder har været helt unikt og fyldt med god energi og tro på, at vi kan lykkes med MCO Academy, siger Klaus Bøgeholdt, der er afdelingschef i TV 2 for Medieteknologi, Produktion og Facility.

 

Flere forløb på vej

MCO Academy er dog ikke kun målrettet produktions- og supportteknikere. Der er allerede flere forløb i støbeskeen i samarbejde med branchen heraf forløb inden for marketing og kommunikation, journalistik og meget mere.

MCO Academy’s koncept består af, at alle forløb altid er skabt i samarbejde med en eller flere virksomheder, således den direkte kobling mellem teori og praksis sikres. Dvs. at kurser i MCO Academy ikke er hyldevarer, men derimod altid udviklet i tæt samarbejde med dem, der skal bruge det. Dette gør, at deltagerne får det optimale udbytte samtidig med, at MCO Academy sikrer en utrolig konkurrencedygtig pris til medlemmerne af klyngen grundet deres eget engagement.

MCO Academy vil derfor i løbet af 2023 oprette målrettede kurser for en bred skare af medarbejdere og tilbyde efteruddannelse for garvede såvel som nye medarbejder.

Alle MCO Academys tilbud vil inden længe kunne findes på Media City Odenses hjemmeside www.mediacityodense.dk i et årshjul med online tilmelding og mulighed for betaling via faktura eller kort. Medlemmer af Media City Odense får en særlig MCO-pris på alle forløb.

For mere info kontakt:

Anne Dyrehauge, direktør i Media City Odense Mail: anne@mediacityodense.dk
Tlf. 30 100 385

Klaus Bøgeholdt, afdelingschef i TV 2 Danmark, Medieteknologi, Produktion og Facility Mail: klbo@tv2.dk
Tlf. 30 100 084

På billedet nedenfor set fra venstre: Brian Slott, Allan Juul-Arnfred, Klaus Bøgeholdt, Marina van den Brekel Kulmbak, Anne Dyrehauge, Michael Jensen, Kathrine Resen Drud, Lena Täck Christoffersen, Kristian Rose Bøeck, Ivan Bang, Thomas Neye og Rikke Riis Ibsen.