Medieklynge har vokseværk: TV2 Nord bliver en del af Media City Odense

Odense,  20. januar 2023

Den regionale tv-station TV2 Nord melder sig ind i medietechklyngen Media City Odense (MCO). Det blev præsenteret på et møde i dag, hvor klyngens direktør Anne Dyrehauge var inviteret til Aabybro for at fortælle medarbejderne på stationen om de nye muligheder, medlemsskabet bringer med sig. 

Nyheden sender et stærkt signal om, at den spirende medieklynge ikke kun er for fynske virksomheder, men er en national spiller, der har ambitioner om at samle og styrke hele den danske medie- og medietechbranche.

– Vi glæder os. Projektet giver mening, også selv om vi er nødt til at have et langdistanceforhold til klyngens sekretariat i Odense. Jeg håber, at MCO udvikler sig til at være landsdækkende og ikke bare en fynsk landsby. Det tror jeg, vi kan hjælpe med, og i så fald er det det hele værd. Vi har brug for at tænke nyt og holde os aktuelle, hvis vi skal fortsætte med at være relevante som medier, og det tror jeg, vi gør bedre ved at arbejde tæt sammen og være proaktive, siger Mikael Justesen, direktør ved TV2 Nord.

Klyngeinitiativet blev etableret i Odense i januar 2021 og er stiftet af TV 2 Danmark, JFM, TV 2 Fyn og SDU. TV2 Nord træder ind i et fællesskab for viden og udvikling, som i skrivende stund udgør 23 virksomheder, heriblandt marketingbureauet Nørgård Mikkelsen, kommunikationsvirksomheden KommPress, uddannelsesinstitutionen UCL samt flere produktions- og medietech-virksomheder såsom Profox og MediaCatch. 

– Vi er rigtig begejstret for at få TV2 Nord med i fællesskabet. De deler vores ambitioner for klyngen, og vi har flere projekter, som de vil være oplagte at koble på, og som vi tror, de kan være med til at løfte til fordel for dem selv, klyngen og resten af den danske mediebranche, siger MCO-direktør Anne Dyrehauge, der glæder sig til at bringe Media City Odense mere ud i landet.

______________

OM TV2 NORD

TV2 Nord er en regional public service tv-station, der sender nyheds- og aktualitetsprogrammer fra Nordjylland. Læs mere på www.tv2nord.dk.

OM MEDIA CITY ODENSE

Media City Odense er Danmarks første medietechklynge, der arbejder for at skabe samarbejde på tværs i mediebranchen og det omkringliggende økosystem. Sekretariatet holder til i Odense, som også er hjemsted for klyngens årlige konference MCO MediaTech Festival. Læs mere på www.mediacityodense.dk.

For yderlig information kontakt Anne Dyrehauge, direktør i Media City Odense, på tlf. 30 100 385 eller mail anne@mediacityodense.dk