STUDERENDE PÅ SDU SKAL ARBEJDE MED “RIGTIGE” UDFORDRINGER I MEDIEBRANCHEN

 

Odense, 6.december 2021

Mød faget ”Serielle fortællinger: Et maker-lab”, foråret 2022.

I MCO arbejder vi på hele tiden at skabe nye muligheder og veje for de studerende, når de skal ud i arbejdsmarkedet og arbejde professionelt med medier. Et nyt ”maker-lab”-fag med titlen ”Serielle fortællinger” peger lige ind i hjertet af det arbejde.

På faget, der ledes af Bo Kampmann Walther (Medievidenskab, SDU) og Lene Heiselberg (Journalistik, SDU), mødes studerende fra hele SDU i ægte tvær-fakultær ånd ikke bare af deres undervisere, men også af branchen, der kommer med friske ”pains” i inderlommen. Nærmere bestemt TV 2 Fiktion, TV 2 Fyn, Egmont og Aller. Dem skal de studerende arbejde med, understøttet af viden om serielle fortællinger – både i fiktionens og journalistikkens verden – så ”pains” kan blive til ”gains”.

Måske kommer der et nyt koncept til måling af segmenter i journalistikkens verden ud af det. Eller måske en ny model til at ”bygge” fiktioner på flere platforme. Og meget andet. For os, der står bag og glæder os til forløbet i foråret ’22, er det lidt ligesom et Kinder-æg: Viden, virkelighed og medier. Lektier? Det er noget, vi får for af branchen!