ÅRET DER GIK I MCO 

Odense,  16. december 2022

Året det gik i MCO

Det har været et indholdsrigt år for Media City Odense. MCO er vokset, og vi har i fællesskab skabt nye samarbejder og udviklingsprojekter, der for alvor sætter skub i vores mission – at være Danmarks mest nytænkende og værdiskabende medietechklynge.

Vi har samlet nogle af højdepunkterne for 2022:

Danmarks førende medieby
Tilbage i juni kunne vi i samarbejde med vores stiftere løfte sløret for vores visioner om et fysisk Media City Odense på Jarlsberggade i Odense ved siden af TV 2 Kvægtorvet. Med mediebyen vil vi skabe nye standarder for innovation og samarbejde og sætte rammerne for fremtidens arbejdsplads, hvor talent, teknologi og innovation er i fokus. Du kan se mere her og læse den fulde pressemeddelelse fra juni 2022 her.

MCO MediaTech Festival er kommet for at blive
2022 blev året, hvor Danmarks største MediaTech Festival for første gang løb af stablen i DOK5000 i Odense. Det var en kæmpe succes, hvor over 400 mennesker var samlet på tre dage med speakers fra øverste hylde samt medietech-branchens største virksomheder fra ind- og udland. Nu venter MCO MediaTech Festival 2023, hvor vi åbner dørene den 31. maj og 1. juni, og vi glæder os til at sætte fokus på de nyeste tendenser inden for medier, tech, kommunikation, marketing og produktion. Du kan læse meget mere om MCO MediaTech Festival 2023 og købe din EARLY BIRD billet med 20% rabat lige her.

Nye medlemmer i MCO

Klynge har haft vokseværk i 2022. Kæmpe stort velkommen til alle de nye innovative medlemmer af Media City Odense, som er kommet til i løbet af året: Nørgård Mikkelsen, highpitch, Profox, KommPress, Connie, Filmhus Fyn, Hippo Productions, Willmore, Pixop, UCL Erhverv, nxtedition og Lokal TV Fyn. Der er flere på vej, som vi glæder os helt vildt til at løfte sløret for i januar.

Talent-Fellowship

I september kickstartede vi vores nye Talent-Fellowship i samarbejde med Den Fynske Bladfond og Fyens Stiftstidende. Fellowshippet kan søges af specialestuderende, der fokuserer på tech, udvikling og nytænkning i mediebranchen. Med etableringen af Talent-Fellowshippet får to-tre specialestuderende hvert semester et legat på 50.000 kroner samt arbejdsplads og tilknytning til en mediearbejdsplads i klyngen. I januar 2023 vil de første to Talent-projekter blive offentliggjort.

Året har desuden budt på et væld af arrangementer i MCO-regi i samarbejde med vores mange partnere, f.eks.:

  • 4 x idéudviklingsworkshops til MCO MediaTech Festival 2023 med fantastiske input fra medlemmer, samarbejdspartnere og stiftere
  • 5 x morgenmøder i KBH i samarbejde med Willmore
  • Maker-lab pitches på SDU med TV 2 Fiktion, TV 2 Fyn og Heartbeats (glæd jer, faget kommer igen til næste år)
  • 2 x MediaBrunches i Odense – den ene om konstruktiv journalistisk med Gerd Maria May og den anden om succes på LinkedIn med KommPress
  • Tech Stack event i samarbejde med Teknologiens Mediehus
  • Status på project ‘AI in the newsroom’ hos MCO med SDU, TV 2, JFM og TV 2 Fyn
  • Og ikke mindst velkomstarrangement på Anarkist for det nye hold journaliststuderende fra SDU, hvor de fik et indblik i klyngens initiativer, hvem MCO er til for og helt konkret, hvordan de studerende kan bruge Media City Odense i deres studietid.

Det har i den grad været endnu et fantastisk år for MCO, og du kan være helt rolig, for vi har ikke tænkt os at sætte farten ned… Vi ser frem til 2023, der byder på nye spændende projekter, medlemmer og events.

Vi ønsker alle samarbejdspartnere, medlemmer og venner af huset en glædelig jul og et lykkebringende nytår.

Varme hilsner fra direktør Anne Dyrehauge og hele MCO-teamet