MedlemsMØDE med LEA KORSGAARD: Om at bedrive journalistik til en yngre målgruppe og gøre det til en forretning

Odense, 4. juni 2024

Vi har haft det i støbeskeen længe, og nu kan vi endelig melde ud, at ansvarshavende chefredaktør hos Zetland, Lea Korsgaard, gæster Media City Odense, når hun kommer og holder oplæg til vores morgenmøde d. 22. oktober kl. 9.00-11.00.

Oplæg: Zetland.dk – succes med lyd, langformat og læserinvolvering
Danske Zetland er en digital avis, du lige så godt kan lytte til som læse. Det skaber abonnementsucces!

Helt fra starten i 2016 har det digitale mediehus kompromisløst udfordret branchens normer, blandt andet ved at invitere læserne til at bidrage med alt fra gravning til produktudvikling. Med læserinvolvering og greb fra sociale medier har Zetland udviklet en prisvindende, annoncefri og brugervenlig app, som har givet dem en stabil medlemsmasse, hvor et knapt flertal er under 35 år! Avisen har også udviklet et transskriptionsværktøj, som bliver benyttet af aviser over hele verden.

Men det er fokusset på lyd, der virkelig placerer Zetland i sin egen kategori. Avisens mantra er “vi sætter lyd til tidens vigtigste historier”. Og i dag vælger hele 80 procent af Zetlands medlemmer at lytte til indholdet, de tilbyder.

I denne session tager Zetlands grundlægger og ansvarshavende chefredaktør, Lea Korsgaard, os med på satsningen fra tekstbaseret journalistik til “audio først” og fortæller om deres miks af læsersamarbejde, dybdejournalistik og innovativ produktudvikling. Lea vil også give et indblik i, hvilke valg Zetland står over for nu, og hvad de satser på i 2024.

Foruden oplægget fra Lea Korsgaard vil der også være tid til en kop kaffe og en bid brød, samt efterfølgende networking, hygge og opfølgende spørgsmål.

Vi glæder os til at se jer alle til medlemsmødet hos MCO den 22. oktober 2024 kl. 9.00-11.00.

Tilmelding til medlemsmødet foregår here.