PRESSEMEDDELELSE

New Director for Media City Odense in 2024: MCO CEO Ready for the Next Step

Odense,  25. oktober 2023

Media City Odense skal have en ny chef i 2024. Efter tre gode år, hvor medietech-klyngen midt i Danmark er blevet bygget op, har den nuværende direktør for Media City Odense (MCO), Anne Dyrehauge, valgt at stoppe. Det sker først om et halvt års tid, når næste års MediaTech-festival er afviklet i marts. Planen er en sømløs overgang hen over vinteren med den nye MCO-chef og Anne Dyrehauge, der er klar til næste trin i sin karriere.

– Det har været en kæmpe ære og fornøjelse at stå i spidsen for Media City Odense og bygge det her fantastiske initiativ op fra bunden. Jeg er taknemmelig for tilliden og ikke mindst for samarbejdet med stifterne, vores medlemmer, partnere og mit ukuelige MCO-team, som har været helt afgørende for, at vi er kommet så godt fra land. Nu er tiden inde til et sceneskift, og jeg glæder mig til at kaste mig ud i noget nyt, siger Anne Scheel Nordestgaard Dyrehauge. Hun overvejer forskellige muligheder, men hun har endnu ikke besluttet sig for, hvor hendes næste kapitel skal udfolde sig.

Media City Odense blev stiftet og etableret af Syddansk Universitet, TV 2, JFM og TV 2 Fyn i efteråret 2020 midt imellem de store corona-bølger, der ramte Danmark i de år. I januar 2021 begyndte Anne Dyrehauge arbejdet med at skabe et klyngefælleskab inden for medie- og tech-branchen. Knap tre år senere er Media City Odense i dag omdrejningspunkt for et stærkt netværk af 29+ MCO-medlemmer og partnere. Der har to gange været holdt en international MediaTech Festival i Odense. Et tre-årigt forskningsprojekt, ”AI In The Newsroom” er i fuld gang under Syddansk Universitet. Der er samtidig etableret talent-fellowship, holdt i snesevis af netværksmøder og her i 2023 er et nyt, tværgående efteruddannelsesinitiativ ved navn MCO Academy blevet igangsat.

Desuden er TV 2, JFM, SDU og TV 2 Fyn langt i forberedelserne til et fælles, helt nybygget domicil lige bag TV 2s eksisterende bygninger på Kvægtorvet i det centrale Odense. Det sker i samarbejde med DSB Ejendomsudvikling og AP Ejendomme. 

– Selv om Anne først stopper til foråret, vil jeg allerede her takke hende for hendes imponerende indsats: Da hun begyndte for små tre år siden, var Media City Odense ikke andet en vision, fyldt med håb og forventninger. I dag er MCO hyperkonkret virkelighed og lever dagligt. Det skyldes ikke mindst Annes og MCO-stabens pionérarbejde, ukuelighed og entreprenørskab. Anne har været med til at bygge det hele op som en toployal og myreflittig leder af MCO, siger Esben Seerup, bestyrelsesformand for Media City Odense.

Næste skridt for MCO – og dermed for den nye chef – bliver i de kommende år at få etableret Media City Odense mest mulig i den daglige drift. Efter tre års opbygning og etablering af MCO er strategien for MCO fra 2024 og de kommende år nu at få en dagligdag med netværk, efteruddannelse med tech og AI i krydsfeltet mellem indhold og produktion og helt konkrete projekter imellem virksomhederne til at vokse.

– Det er i hverdagen, de konkrete medie- og tech-projekter og efter- og videreuddannelse via MCO Academy, at værdien ligger for det enkelte hus – og den enkelte medie-tech-medarbejder. Dét bliver hovedopgaven for den nye chef for Media City Odense at få til at blomstre, siger MCO-bestyrelsesformand Esben Seerup.

Stillingen som Anne Dyrehauges afløser bliver slået op i den nærmeste tid. MCO-bestyrelsen forventer, at vedkommende er på plads senest ved årsskiftet. Dermed sikres en sømløs overgang med Anne Dyrehauge frem til udgangen af marts, hvor 2024-udgaven af Media Tech-festivalen holdes den 20.-21. marts i Odense.