Faget kombinerer serielle formater inden for dokumentar, fiktion og branding med akademisk viden, så de studerende kan skabe konkrete koncepter som svar på de 'pains', som brancherepræsentanter fra TV 2 Fiktion, TV 2 Fyn, Radio4 og Nordisk Film har præsenteret.

Studerende på SDU arbejder med rigtige udfordringer fra mediebranchen med faget ‘Serielle Fortællinger – et MakerLab’

Odense,  11. januar 2024

For andet år i træk har studerende på Syddansk Universitet (SDU) fra faget ‘Serielle fortællinger – et makerlab’ arbejdet med at omsætte konkrete udfordringer fra mediebranchen til kreative løsninger. Faget kombinerer serielle formater inden for dokumentar, fiktion og branding med akademisk viden, så de studerende kan skabe konkrete koncepter som svar på de ‘pains’, som brancherepræsentanter fra TV 2 Fiktion, TV 2 Fyn, Radio4 og Nordisk Film har præsenteret.

Fra koncepter som “De unge stjerneskud – næste Generations Iværksættere”, der bringer seere tættere på de personlige rejser af unge iværksættere på Fyn, til “GPS – TV fra dine breddegrader”, en nytænkende måde at fortælle lokale historier på via spontane møder og autentiske oplevelser. Derudover blev der præsenteret forslag som “TV 2s julespil” og “TV 2 Jule-verse”, hvor et app-baseret spilunivers og et samlekortspil er designet til at underholde og engagere børn i forskellige aldersgrupper i løbet af julekalenderens fortællinger. Ligeledes idéer til en seriel true crime-podcast og flere innovative forslag, hvor de studerende har demonstreret et bredt spektrum af kreative løsninger, der tilfører friske perspektiver til nye serielle formater i mediebranchen.

De studerendes arbejde kulminerede til eksamen den 8. januar, hvor den klassiske Q and A ved det grønne bord blev droppet til fordel for en pitch-session, hvor de studerende præsenterede deres serielle formater til de relevante brancherepræsentanter. Efterfølgende stillede undervisere og brancherepræsentanterne opfølgende spørgsmål og gav feedback. Eksamensformen minder om de åbne pitchrunder, som afholdes i mediebranchen, hvor producenter pitcher deres idéer til mediegiganter som DR, TV 2 og Netflix. På den vis får de studerende erfaring med at præstere under de vilkår allerede i studieårene.

”Serielle fortællinger: Et maker-lab” er skabt i et samarbejde mellem Bo Kampmann Walther og Lene Heiselberg i tæt dialog med repræsentanter for mediebranchen og SDU RIO. Media City Odense har været med til at føde projektet, der et godt eksempel på, hvordan vi sammen med SDU reagerer på en efterspørgsel fra mediebranchen, samler branchen og relevante forskere fra universitetets fakulteter for at skabe et højaktuelt undervisningsforløb for de studerende.

Er du interesseret i at vide mere om faget, så kontakt Lene Heiselberg eller Bo Kampmann: 
Lene Heiselberg:  
Bo Kampmann: